top of page

Biografie

Martje van Damme (Kampen, 1991) is een Nederlandse klassieke pianiste die zoekt naar originele concertprogramma's en pianorepertoire waarin ze iets te zeggen heeft. Daarnaast probeert ze tijdens haar concerten een brug te slaan tussen de muziek en het publiek door de achtergrond van het repertoire toe te lichten en universele thema's voor haar concertprogramma's te kiezen. Ze werd geroemd om haar interpretatie van "El amor y la muerte" van de spaanse componist E. Granados (zie opname in "media"). Ze begon met pianospelen op acht jarige leeftijd en al gauw bleek dat ze snel repertoire uit haar hoofd kon spelen en aanleg had voor de muziek van J.S. Bach. Toen ze 14 jaar was auditeerde ze voor de Academie Muzikaal Talent waar ze les kreeg van Henk Ekkel. Dit was voor haar een inspirerende tijd omdat ze veel podiumervaring opdeed en daarnaast veel leerde. Ze volgde ook diverse masterclasses bij o.a. Martyn van den Hoek, Klára Würtz, Andreas Woyke, Dmitri Paperno en Helen Krizos. Ze studeerde vijf jaar aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf bij Paolo Giacometti waar ze in 2016 cum laude afstudeerde. Daarna studeerde ze twee jaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor haar Masteropleiding bij David Kuyken. Ze treedt regelmatig op in Nederland als solist en speelde o.a. in Zutphen in "Dat Bolwerck", het Concertgemaal en studio H67 in Amsterdam. Daarnaast werkt ze met diverse zangers en koren samen en maakt ze sinds 2018 deel uit van het Artist Pianoduo samen met de Spaanse pianiste Inés Costales.

Ook  speelt ze sinds 2019 in een Liedduo met de Nederlandse bariton Tiemo Wang. 

DSC05277.jpg

"Als ik piano speel ervaar ik een verbondenheid tussen mij, het publiek en de muziek op het diepste niveau en kan ik mezelf in alle facetten uitdrukken"

Momenteel bereidt ze zich voor op een liedconcert met de bariton Tiemo Wang op 12 februari in Bredevoort      (zie "upcoming events") Ook werkt ze aan een nieuwe CD met pianowerken van Liszt en Scriabin en zal ze deze uitbrengen in Mei 2023. Voor meer informatie kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. 

 

bottom of page