B i o g r a f i e

Martje van Damme begon op negenjarige leeftijd met pianospelen. Ze deed in 2006 toelating voor de Academie Muzikaal Talent, Utrecht waar ze tot haar 19e studeerde bij Henk Ekkel. Tijdens haar studie aan de AMT speelde ze concerten door heel Nederland en deed ze ervaring op in het spelen van  kamermuziek.

Ze volgde diverse masterclasses bij pianisten waaronder Martyn van den Hoek, Andreas Woyke, David Kuyken, Dmitri Paperno, Klára Wurtz en Helen Krizos en trad meerdere malen op met het Cuypersensemble o.l.v. Jouke van der Leest.

In haar aanloop naar het conservatorium won ze in 2008 een derde prijs op het SJMN InterProvinciaal Concours en in 2011 een tweede prijs tijdens het Perpetuum Mobile Concours in Hilversum.

In 2011 werd ze aangenomen aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf waar ze studeerde bij Paolo Giacometti. In deze periode studeerde ze ook liedbegeleiding in de liedklas van Hans Eijsackers. In 2016 sloot ze haar Bachelor cum laude af in een recital met werken van Shostakovich, J.S. Bach, Medtner en Willem Pijper. Ze vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze studeerde bij David Kuyken.

Naast solorecitals in binnen- en buitenland treedt ze sinds 2018 regelmatig op met de Spaanse pianiste Inès Costales. Samen vormen ze het Artist pianoduo en geven ze concerten binnen de Stichting Muziek in Huis. Sinds september 2018 speelt Martje op een Grotrian-Steinweg vleugel die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. 

© Martje van Damme

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social Icon