top of page

Biografie

Martje van Damme (Kampen, 1991) is een Nederlandse klassieke pianiste die zoekt naar pianorepertoire dat niet veel wordt uitgevoerd en waar ze een connectie mee voelt. Ze werd geroemd om haar interpretatie van "El amor y la muerte" van de Spaanse componist Enrique Granados en is momenteel bezig de hele cyclus "Goyescas" in te studeren en op te nemen. Ze begon met pianospelen op acht jarige leeftijd en al gauw bleek dat ze snel repertoire uit haar hoofd kon spelen. Toen ze 14 jaar was auditeerde ze voor de Academie Muzikaal Talent waar ze les kreeg van Henk Ekkel. Dit was voor haar een inspirerende tijd omdat ze veel podiumervaring opdeed en daarnaast veel leerde. Ze volgde ook diverse masterclasses bij o.a. Martyn van den Hoek, Klára Würtz, Andreas Woyke, Dmitri Paperno en Helen Krizos. Ze studeerde vijf jaar aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf bij Paolo Giacometti waar ze in 2016 cum laude afstudeerde. Daarna studeerde ze twee jaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor haar Masteropleiding bij David Kuyken. Ze treedt regelmatig op in Nederland als solist en speelde o.a. in Zutphen in "Dat Bolwerck", het Concertgemaal en studio H67 in Amsterdam. Daarnaast werkt ze met diverse zangers en koren samen en maakt ze sinds 2018 deel uit van het Artist Pianoduo samen met de Spaanse pianiste Inés Costales.

Ook  speelt ze sinds 2019 in een Liedduo met de Nederlandse bariton Tiemo Wang. 

DSC05326_edited.jpg

"Als ik piano speel kan ik mijn emoties volledig kwijt. Een concert is altijd een magische ervaring waarin ik hoop de kern van een compositie volledig uit te drukken."

Het volgende concert is op zaterdag 7 oktober i.s.m. het koor CVZ waarin ze werken van Hugo Wolff en Johannes Brahms zal begeleiden.

 

bottom of page