Biografie

Martje van Damme is een pianiste die zich met name concentreert op het romantisch pianorepertoire en is daarnaast zeer veelzijdig. Ze studeerde aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf bij Paolo Giacometti en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij David Kuyken. Naast solorecitals treedt ze regelmatig op met diverse zangers en koren waaronder het Oost Nederlands Kamerkoor o.l.v. Rob Vermeulen. Kamermuziek speelt een belangrijke rol in haar leven. Zo maakt ze sinds 2018 deel uit van het Artist Pianoduo samen met de Spaanse pianiste Inés Costales en speelt ze sinds 2019 in een Liedduo met de Nederlandse bariton Tiemo Wang. 

Ze volgde diverse masterclasses bij pianisten waaronder Martyn van den Hoek, Andreas Woyke, Dmitri Paperno, Klára Wurtz en Helen Krizos en soleerde meerdere malen met het Cuypersensemble o.l.v. Jouke van der Leest. Vanaf haar 14e volgde ze lessen bij Henk Ekkel aan de Academie voor Muzikaal Talent, Utrecht.

In 2011 werd ze aangenomen aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf waar ze in 2016 cum laude afstudeerde. Ook studeerde ze daar liedbegeleiding bij Hans Eijsackers en ontstond haar passie in het begeleiden van zangers. Daarnaast won ze twee keer een derde prijs tijdens het Schmolz und Bickenbach kamermuziekconcours met de Italiaanse mezzo-sopraan Eva Marti. Ze sloot in 2016 haar Bachelor cum laude af en vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

"Als ik piano speel ervaar ik een verbondenheid tussen mij, het publiek en de muziek op het diepste niveau en kan ik mezelf volledig uitdrukken"

Momenteel werkt ze aan een soloprogramma met werken van o.a. Liszt en Scriabin en zal ze deze uitbrengen in juni 2022. Daarnaast staan er veel nieuwe concerten op het programma. Zo zal het Artist Pianoduo op 28 augustus in het historisch stadhuis in Tholen spelen met het programma "Franse miniaturen". Daarnaast staan er een aantal mooie koorconcerten op het programma waaronder werken van Brahms en Reger i.s.m. het Oost Nederlands Kamerkoor in November en komt er een trailer uit die tot stand is gekomen in de Concertboerderij d'Rentmeester in Valthermond i.s.m. Tiemo Wang. Martje speelt sinds 2018 op een Grotrian-Steinweg vleugel van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.  

 

Concerttip: Het eerstvolgende concert vindt plaats op 26 september i.s.m. Deventer Vocaal Ensemble met de titel "We'll meet again!" waar u koorwerken van Brahms, Elgar en Reger zult horen. Martje zal het koor begeleiden en daarnaast 2 solowerken van Brahms spelen.

https://www.deventervocaalensemble.nl