Biografie

Martje van Damme is een klassieke pianiste die zoekt naar originele concertprogramma's en pianorepertoire die haar persoonlijke verhaal vertellen. Zo werd ze geroemd om haar interpretatie van "El amor y la muerte" van Granados. Ze studeerde aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf bij Paolo Giacometti en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij David Kuyken. Ze treedt regelmatig op in Nederland als solist en speelde o.a. in Zutphen in "Dat Bolwerck", het Concertgemaal en studio H67 in Amsterdam. Daarnaast werkt ze met diverse zangers en koren samen waaronder het Oost Nederlands Kamerkoor o.l.v. Rob Vermeulen. Kamermuziek speelt een belangrijke rol in haar leven. Zo maakt ze sinds 2018 deel uit van het Artist Pianoduo samen met de Spaanse pianiste Inés Costales en speelt ze sinds 2019 in een Liedduo met de Nederlandse bariton Tiemo Wang. 

Ze volgde diverse masterclasses bij pianisten waaronder Martyn van den Hoek, Andreas Woyke, Dmitri Paperno, Klára Wurtz en Helen Krizos. Vanaf haar 14e volgde ze lessen bij Henk Ekkel aan de Academie voor Muzikaal Talent, Utrecht.

In 2011 werd ze aangenomen aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf waar ze in 2016 cum laude afstudeerde. Ook studeerde ze daar liedbegeleiding bij Hans Eijsackers en ontstond haar passie in het begeleiden van zangers. Daarnaast won ze twee keer een derde prijs tijdens het Schmolz und Bickenbach kamermuziekconcours met de Italiaanse mezzo-sopraan Eva Marti. Ze vervolgde haar Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 2016.

"Als ik piano speel ervaar ik een verbondenheid tussen mij, het publiek en de muziek op het diepste niveau en kan ik mezelf in alle facetten uitdrukken"

Momenteel staan er concerten 19 en 20 November in de agenda met het Artist Pianoduo i.s.m. Musica Vocale. Ook werkt ze aan een nieuwe CD "through life" met werken van Liszt en Scriabin en zal ze deze uitbrengen in Mei 2023 Voor meer informatie kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.